Stationsnamen

Product O-87-001. Richtprijs: PDF: €5,-/geprint A4 op wit decalpapier: €10,-

Oud-Hollandse stationsnamen

Met het NS V16549 blokschrift zijn in een aantal groottes stationsnamen en plaatsnamen te tekenen. Hoewel de stationsnamen onderling iets van elkaar konden verschillen, kan er een goed beeld verkregen worden. De decals kunnen op de gevel of op losse borden geplakt worden.

De decals kunnen het beste geprint worden op wit decalpapier met zwarte letters. Een zwarte omlijning wordt in principe niet mee geprint, maar kan naderhand op het model met Edding stift of verf gemaakt worden. Kijk goed naar oude afbeeldingen, want zo’n zwarte rand kwam lang niet altijd voor.

U kunt desgewenst een A4 formaat in PDF bestellen of een geprinte versie. Aanpassingen en maatwerk op uw stationsnaam zijn mogelijk.

Afbeelding: gezicht op goederenloods bij het N.S.-station Dieren-Doesburg te Dieren. (1966). Auteur Nederlandse Spoorwegen. Geraadpleegd uit Het Utrechts Archief, inventarisnummer 166337. Afbeelding auteursrechtvrij te gebruiken.

Voorbeeld station Welgelegen

Voor het fictieve station Welgelegen is de stationsnaam in diverse groottes geprint op een A4. Deze zijn op diverse plekken te verwerken op het gebouw en perron.

Optie met en zonder zwarte rand mogelijk.