Over

Welkom!

Op deze website staan de Nederlandse spoorwegmodellen die voor de privé collectie of voor anderen gebouwd zijn. Bovendien staat het huidige aanbod van MCKmodelbouw online onder de kopjes ‘bouwkits’ en ‘opschriften’.

In mijn tienerjaren ben ik in aanraking gekomen met de modelspoorhobby en gaandeweg ontwikkelde dit naar een voorkeur voor Nederlands materieel. Na een aantal pogingen om een baan te bouwen en het verzamelen van treinmodellen begon mijn interesse te verschuiven naar het stoomtijdperk van de Nederlandse Spoorwegen. Vooral de periode 1945-1956 vind ik ontzettend interessant. Er gebeurde in die tijd veel; de stoomtractie verloor langzaam zijn inzetterrein en de moderne tractie nam het over. Het materieel van de NS reed in bonte kleurstellingen rond van donkergroen, grasgroen, grijs, bruin, dieselrood, Berlijns blauw tot turquoise. Het nadeel van deze interesse: er is weinig materieel te verkrijgen in de reguliere verkoop.

Ik was dus toegewezen tot het kopen van voornamelijk Philotrain modellen. Hoewel het een prachtig merk is schrokken de prijzen mij af. Het hobby-budget om deze prachtige modellen aan te schaffen was simpelweg bij lange na niet toereikend. Om een collectie op te bouwen heb ik mij daarom toegelegd op het bouwen van bouwpakketten. Kitjes van onder andere Philotrain, Werps, MK Modelbouwstudio’s en Team Mitropa zijn aantrekkelijker geprijsd en waren voor mij de manier om een bijzondere collectie op te bouwen.

Door deze bouwpakketjes en vele inspirerende topics op het forum Benelexspoor.net is mijn liefde voor ‘zelfbouw’ ontstaan. Inmiddels bouw ik voor mijzelf diverse modellen en bouw ik ook in opdracht voor andere. Op deze site vind u deze modellen terug onder het menu Portfolio.

Daarnaast probeer ik andere hobbyisten tot dienst te zijn door eigen ontwikkelingen aan een breder publiek aan te bieden onder de naam MCKmodelbouw. Dit doe ik onder het motto: ‘van een hobbyist, voor een hobbyist’. MCKmodelbouw biedt alleen dingen aan die uit eigen interesse zijn gemaakt.

Tot slot bouw ik tegen een passende vergoeding ook modellen voor anderen. Als u een bouwpakket hebt liggen wat u door een ander wilt laten bouwen neem dan gerust contact met mij op.